SOCIAL MEDIA JUNGLE

5 tips διαχείρισης χρόνου στα social media για καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερες ώρες

Σου συμβαίνει συχνά να μπαίνεις στο Instagram ή το στο TikTok, να κοιτάς το ρολόι και να συνειδητοποιείς ότι χωρίς να το καταλάβεις πέρασε μια ώρα; 😱 ⌛

Story of my life με το Pinterest… μπαίνω και χάνομαι!

Αν έχεις μπει κι εσύ μέσα σε αυτή την λούπα, σίγουρα νιώθεις άμεση την ανάγκη να μετριάσεις την χρήση των social media για να μην κλέβουν χρόνο από την δουλειά ή την ζωή σου, αλλά να σε εξυπηρετούν προσωπικά και επαγγελματικά.

Θα μου πεις “Πώς να το ορίσω, αφού είναι και η δουλειά μου να είμαι μέσα στα social;”

Εάν θέλεις να έχεις καλύτερα αποτελέσματα με λιγότερες ώρες δουλειάς, τότε διάβασε προσεκτικά τις πέντε παρακάτω συμβουλές…

 

5 συμβουλές για καλύτερη διαχείριση χρόνου στα social media

1. Θέσε προτεραιότητες + προγραμμάτισε τα post σου

Προσπαθήστε να θέτεις σωστά τις προτεραιότητες σου και να φέρνεις εις πέρας πρώτα τα πιο σημαντικά. Κάνε μια λίστα για το τι είναι σημαντικό να πετύχεις κάθε μήνα του χρόνου και σπάσε τους στόχους σου σε υπό μέρους δράσεις που πρέπει να φέρεις εις πέρας ανά εβδομάδα. Με αυτό το πλάνο κατά νου κάτσε, για παράδειγμα, το πρωί της Κυριακής και με τον πρωινό σου καφέ κάνε την λίστα προτεραιοτήτων της κάθε μέρας, έτσι ώστε να έχεις ένα γενικό πλάνο και να είσαι σίγουρος/η ότι δεν αποκλίνεις από τους βασικούς σου στόχους.

Όσον αφορά τον προγραμματισμό των post σου το πιο αποτελεσματικό είναι το να δουλέψεις μαζικά στις αναρτήσεις. Κλείδωσε κάποιες ώρες σε εβδομαδιαία βάση για δημιουργία και προγραμματισμό. Με αυτόν τον τρόπο, η δουλειά σου θα οργανωθεί αποτελεσματικά και αποδοτικά.

📅 Το εργαλείο του Social Media Calendar θα σου λύσει τα χέρια, δες εδώ πώς να το χρησιμοποιείς και φτιάξε το δικό σου!

2. Μείνε συγκεντρωμένος

Θα συμφωνείς ότι η εστίαση είναι το κύριο στοιχείο μιας επιτυχημένης ημέρας. Ακόμα κι όταν έχεις πολλά να κάνεις, προσπάθησε να παραμείνεις συγκεντρωμένος/η.

Το να είσαι δοσμένος ολοκληρωτικά σε αυτό που κάνεις είναι το μυστικό στο να είσαι αποδοτικός/ή.

Ο προγραμματισμός και το κλείδωμα χρόνου στην ατζέντα θα σε βοηθήσουν.
Μπορείς να δεσμεύσεις μια μέρα (ή ακόμα καλύτερα δύο) χωρίς να έχεις κανένα προγραμματισμένο meeting, τηλεφώνημα ή ραντεβού καθ όλη την διάρκεια της ημέρας για να κάνεις τα πιο σημαντικά.

Με αυτόν τον τρόπο, οι εργασίες σου θα ολοκληρωθούν στον προβλεπόμενο χρόνο και θα έχεις καθαρό μυαλό για τις βασικές προτεραιότητές σου.

3. Πειθαρχεία χρόνου

Το να πειθαρχήσεις τον ευατό σου, είτε είναι στην χρήση των social media, είτε είναι στο να πας στο γυμναστήριο μετά την δουλεια είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα. Συμφωνούμε σε αυτό…

Όταν δεν έχεις κάποιον να σου λέει τι να κάνεις η ευθύνη είναι επάνω σου γι’ αυτό το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις όρια.

Βάλε όρια χρόνου χρήσης εφαρμογών στο κινητό σου για να μην σκορπάς παραπάνω χρόνο στα social media απ’όσο πρέπει!

Προσπαθήσε να ορίζεις την χρήση του χρόνο σου για κάθε εργασία και να μην χρονοτριβείς όταν πρόκειται να ολοκληρώσεις κάτι που πρέπει να γίνει (ακόμα και όταν δε σου αρέσει).
Η αναβλητικότητα μπορεί να περιορίσει τις δυνατότητές σου και να λειτουργήσει αρνητικά στην εξέλιξή σου.

Μια καλή πρακτική είναι να χρονομετρείς τον εαυτό σου κατά την διάρκεια διεκπεραίωσης μια σταθερής εργασίας. Αν διαπιστώσεις ότι, για παράδειγμα, ο προγραμματισμός των post της εβδομάδας σου παίρνει συνήθως 4 ώρες, τότε κλείδωσε στην ατζέντα σου αυστηρά 4 ώρες και στην συνέχεια βάλε κάτι που σου αρέσει να κάνεις για να έχεις ένα παραπάνω κίνητρο να τελειώσεις εγκαίρως την προγραμματισμένη εργασία για να περάσεις στην επόμενη.

4. Μην το παρασκέφτεσαι

Overthinking: η τέχνη του να δημιουργείς νέα προβλήματα μέσα από άλλα που δεν υπήρχαν αρχικά 🤯

Η αλλιώς η μάστιγα του να μπλέκεις σε ατελείωτες σκέψεις που λειτουργούν ανασταλτικά για την ζωή και την εξέλιξή σου,

Αν σκέφτεσαι πολύ χωρίς να παίρνεις καμία απόφαση είναι το ίδιο με το να χάνεις τον χρόνο σου μάταια.

Μην χάνεις ατελείωτες ώρες στο “τέλειο” γραφίστικο ή στο να βρεις το ιδανικό audio για το reel σου. Δεν υπάρχει τίποτα ιδανικό ή τέλειο.
Πάρε αποφάσεις και δράσε!

5. Φρόντισε τον εαυτό σου

Μια από τις πιο σημαντικές συμβουλές είναι να μην ξεχνάς εσένα.

Το να κάνεις πολλά πράγματα καθημερινά μπορεί να σε εξαντλήσει. Επομένως, φρόντισε την υγεία σου, ψυχική και σωματική γιατί στο τέλος αν αρρωστήσεις η δουλειά σου σίγουρα δε θα γίνει!

🥤 Πίνε 1,5-2 λίτρα νερό κάθε μέρα

🚶 Πήγαινε για περπάτημα 15-20′

📵 Κάνε detox από τις οθόνες κάποιες ώρες

📖 Διάβασε ένα βιβλίο

Δώσε την ευκαιρία στο μυαλό να ξεκουραστεί και στο σώμα σου την δυνατότητα να εκτονωθεί.

Ο χρόνος είναι αμείλικτος, περνά και δεν γυρνάει πίσω, και είναι το δεύτερο πιο σημαντικό πράγμα που έχουμε μετά την υγεία μας. Είναι δική σου ευθύνη να κάνεις κάθε μέρα εποικοδομητική, έτσι ώστε να λειτουργεί υπέρ σου.

 

Επίλεξε να διαχειριστείς αποτελεσματικά τον χρόνο σου είτε είναι στα social media, είτε είναι στην κάθε σου στιγμή!

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο 😊