SOCIAL MEDIA JUNGLE

5 tips για οργάνωση και σωστή χρήση των social media

Τετάρτη 11 το πρωί και είσαι κάπου ανάμεσα σε λογαριασμούς, πακεταρίσματα για αποστολές  και με το κινητό στο χέρι για να κάνεις backstage story γιατί αυτά έχουν πέραση πώς να το κάνουμε… Δεν μπορείς να μείνεις εκτός, ΑΛΛΑ είναι και ανθρωπίνως αδύνατο να τα κάνεις όλα μόνος/η σου!

Δυστυχώς δεν έχεις 6 χέρια και η μέρα δεν έχει 58 ώρες για να κάνεις όσα θα ήθελες, ή όσα πρέπει να γίνουν…

Ως ιδιοκτήτης μιας μικρής ή μεσαίας επιχείρησης, είναι σημαντικό να διαχειρίζεσαι αποτελεσματικά το χρόνο σου για να μεγιστοποιείς την παραγωγικότητά σου εάν θέλεις να πετύχεις τους στόχους σου και να αναπτύξεις το brand σου.

Τα social media είναι αναμφισβήτητα ένα πολύτιμο εργαλείο μάρκετινγκ και λειτουργούν φανταστικά για να συνδεθείς και να γνωρίσεις τους πελάτες σου, μπορεί όμως εύκολα να λειτουργήσουν και σαν σημαντική πηγή απόσπασης της προσοχής και σπατάλης χρόνου.

5 tips για οργάνωση και σωστή χρήση των social media

Ως expert στο χώρο – δουλειά μας είναι άλλωστε-  και έχοντας κάνει όλα τα προφανή (και όχι τόσο προφανή) λάθη σου δίνουμε μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διαχειριστείς συνετά τον χρόνο σου όσον αφορά τη χρήση των μέσων social media, τόσο για να μην το χάσεις το παιχνίδι του χρόνου αλλά και για να λειτουργήσουν ως σύμμαχος σου στην εξέλιξη της επιχείρησής σου.

1. Θέσε σαφείς στόχους και ιεράρχησε τις εργασίες σου

Προσδιόρισε ποιες εργασίες είναι πιο σημαντικές για την ανάπτυξη της επιχείρησής σου και εστίασε πρώτα σε αυτές. Κάνε μια λίστα με τα καθημερινά to-do σου, θέσε εβδομαδιαίους και μηνιαίους στόχους για να διατηρήσεις τον εαυτό σου σε καλό δρόμο.

2. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα και τήρησέ το

Αφιέρωσε συγκεκριμένες ώρες της ημέρας για να τσεκάρεις τους λογαριασμούς σου στα social media για να απαντήσεις σε μηνύματα και να ανεβάσεις stories – για παράδειγμα κάθε μέρα αφού ανοίξεις το μαγαζί σου μαζί με τον πρωϊνό καφέ. Η χρήση ενός content calendar θα σε κρατήσει συνεπή στην οργάνωση των προφίλ σου όσον αφορά τις αναρτήσεις σου. Κατέβασε δωρεάν το δικό σου με 50 ιδέες για post εδώ.

3. Περιόρισε τη χρήση των social media

Τα likes πολλοί αγάπησαν το άσκοπο σκρολάρισμα ουδείς! Το ξέρεις ότι είναι σπατάλη χρόνου κι όμως το κάνεις… Ναι ξέρουμε πόσο εύκολο είναι να παρασυρθείς όμως υπάρχουν λύσεις:
1. Βάλε χρονόμετρο για να μην παρασυρθείς καταλάθος σε ατελείωτο σκρολάρισμα
2. Δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις εργαλεία όπως το SelfControl ή το Freedom για να αποκλείσεις ιστότοπους που αποσπούν την προσοχή σου, ιδίως τις ώρες εργασίας.
Πάρε τον έλεγχο πίσω!

4. Αυτοματοποίησε τις αναρτήσεις σου στα social media

Χρησιμοποίησε εργαλεία προγραμματισμού όπως το Hootsuite, το Later ή το Meta Business Suite για να προγραμματίσεις τις αναρτήσεις σου στα social media εκ των προτέρων. Αυτό θα σου εξοικονομήσει χρόνο, θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συνεπείς με τον πρόγραμμα που έχεις θέσει και θα σε γλιτώσει από το περιττό άγχος.

5. Ανάθεσε σε τρίτους την διαχείριση των social media

Αν διαπιστώσεις ότι η διαχείριση social media καταλαμβάνει πάρα πολύ χρόνο και ενέργεια, σκέψου σοβαρά το ενδεχόμενο να αναθέσεις τα προφίλ σου σε έναν επαγγελματία. Γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ άλλωστε, για να σου λύσουμε τα χέρια με τα πακέτα μας για όλα τα βαλάντια. Αυτό θα ελευθερώσει πολύ  χρόνο για να εστιάσεις σε άλλες σημαντικές εργασίες.

 

Να θυμάσαι, ο χρόνος είναι ότι πολυτιμότερο έχουμε μετά την υγεία μας (μιας και δεν γυρνάει πίσω) και η αποτελεσματική διαχείρισή του είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία της επιχείρησής σου αλλά και την αρμονική ισορροπία εργασίας-ζωής.

Θέτοντας σαφείς στόχους, δημιουργώντας ένα πρόγραμμα και περιορίζοντας τη χρήση των social media, μπορείς να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και να επιτύχεις τους στόχους σου με αποτελεσματικά και συνέπεια.

Αν θέλεις να εξελιχθείς ακόμα περισσότερο στο κομμάτι του time management διάβασε το άρθρο:

5 tips διαχείρισης χρόνου στα social media για καλύτερα αποτελέσματα σε λιγότερες ώρες

Σε βόηθησε κάποιο από τα παραπάνω tips; Θα χαρούμε πολύ να μας γράψεις τις σκέψεις σου στα σχόλια 🙂

Τα λέμε στο επόμενο άρθρο!