SOCIAL MEDIA JUNGLE

Αλγόριθμος Ιnstagram: Μίνι-οδηγός αύξησης προβολών & ακολούθων

Σταμάτα να ασχολείσαι με το αν το  Instagram ενδιαφέρεται ή όχι για τα posts σου, το κλειδί βρίσκεται στο να κατανοήσεις τι έχει μεγαλύτερη σημασία για τον αλγόριθμο.

Στον δυναμικό κόσμο των social media, η κατανόηση και η αξιοποίηση της δύναμης του αλγόριθμου του Instagram μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την προσέγγιση νέων χρηστών και την ανάπτυξη του προφίλ σου.

Παρακάτω θα εστιάσουμε στις στρατηγικές που μπορούν να ανεβάσουν το περιεχόμενό σου, οδηγώντας σε περισσότερες προβολές και ακόλουθους.

Engage to Captivate, ή αλλιώς κάντε τους να ενδιαφερθούν

Ο αλγόριθμος του Instagram εστιάζει στο κομμάτι της αλληλεπίδρασης, δίνει έμφαση στην κοινωνική πτυχή της πλατφόρμας. Πέρα από τις απλές επισημάνσεις “μου αρέσει”, τις καρδούλες και τα αρώματα, ο αλγόριθμος δίνει περισσότερη σημασία στις αποθηκεύσεις και στις κοινοποιήσεις που μετράνε οι αναρτήσεις σου σηματοδοτώντας ότι το περιεχόμενό που δημιουργείς έχει υψηλή αξία.

 

Πώς θα αυξήσεις την αλληλεπίδραση για χάρη του αλγορίθμου;

Ξεκίνα με δυναμικά hooks: Τραβήξτε την προσοχή με ένα δελεαστικό hook στην οθόνη και ένα reel υψηλής ποιότητας. Διάβασε το άρθρο τι είναι τα hooks στο Instagram; για να βρεις πολλά και καλά παραδείγματα!

Κάνε ερωτήσεις στη λεζάντα, επιδίωξε σχόλια: Θέσε ερωτήσεις στη λεζάντα ή ζήτα ένα συγκεκριμένο σχόλιο για να τους παρακινήσεις να αλληλεπιδράσουν.

Κάνε ένα διαγωνισμό:  Ένα δωράκι πού και πού δίνει τόσο ένα boost αλληλεπίδρασης αλλά ενισχύει και την καλή σχέση μεταξύ του brand και των ακολούθων.  Ζήτα ένα like και ένα σχόλιο για κάθε συμμετοχή και θα δεις ότι θα λάβεις πολλή αγάπη 💖

Δημιούργησε περιεχόμενο με αξία: Μοιράσου πολύτιμο περιεχόμενο που θέλουν να αποθηκεύσουν οι ακόλουθοι σου και στο οποίο θα ανατρέξουν, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα.

Πες του τι θέλεις να κάνουν (CTAs): Ενθάρρυνε ενέργειες όπως το να το μοιραστούν με έναν φίλο ή η αποθήκευση της ανάρτησης για αργότερα, βελτιώνοντας την αντίληψη του αλγόριθμου για το περιεχόμενό σου. Αν θέλεις  να λάβεις κάποια από τα δικά μας CTAs κατέβασε την jungle checklist!

Απάντησε με ερωτήσεις: Ενθάρρυνε την αμφίδρομη επικοινωνία απαντώντας στα σχόλια με πρόσθετες ερωτήσεις.

Η κίνηση ματ: Μεγιστοποίηση του χρόνου παρακολούθησης

Το Instagram θέλει να κρατάει τους χρήστες στην πλατφόρμα, καθιστώντας τον χρόνο παρακολούθησης τον βασικότερο παράγοντα που κρίνει το περιεχόμενο σου. Η ενίσχυση του χρόνου παρακολούθησης περιλαμβάνει τη δημιουργία στρατηγικού περιεχομένου με κυριότερα τα reels και τα carousels:

Reels με γρήγορες εναλλαγές: Κράτα το ενδιαφέρον των χρηστών με γρήγορες εναλλαγές των 2-3 δευτερολέπτων. Άλλαξε λήψεις και οπτική, δώσε μια δημιουργική προσέγγιση στα βίντεο σου.

Φτιάξε βίντεο που loopάρουν (B-role): Είναι μεγάλη τάση τα βίντεο που επαναλαμβάνονται με την απρόσκοπτη επανάληψη ενεργειών όπως το διάβασμα, δουλειά σε laptop ή το ανακάτεμα του καφέ. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλούς σκοπούς και είναι εξαιρετικά εργαλεία τόσο για δημιουργία περιεχομένου αλλά και για να “ξεγελάσεις” τον αλγόριθμό μιας και το σήμα που λαμβάνει είναι ότι κάποιος βλέπει 2 και 3 φορές το βίντεο σου.

Τα reels είναι  η νούμερο ένα μορφή περιεχομένου και αν ξέρεις να τα δημιουργείς σωστά τότε θα έχεις άπειρες ευκαιρίες ανάπτυξης πέρα από τον υπάρχον κύκλο των ακολούθων σου.

Εάν είσαι δημιουργός περιεχομένου ή εκπροσωπείς ένα brand που θέλει να διευρύνει την παρουσία του στο Instagram, διάβασε τον οδηγό δημιουργίας ενός επιτυχημένου reel ως εργαλείο ψηφιακού μάρκετινγκ.

Χρησιμοποιήσε trending audio: Ένα πολύ καλό εργαλείο που βοηθάει μια καλή ανάρτηση να αποκτήσει ένα παραπάνω boost.

Βάζε υπότιτλους: Οι περισσότεροι χρήστες παρακολουθούν βίντεο χωρίς ήχο. Μην αφήνεις το περιεχόμενο σου να προσπεραστεί, βάζε όπου χρειάζεται υπότιτλους και κράτησε το ενδιαφέρον τους.

BONUS TIP: Το εκπαιδευτικό ή ψυχαγωγικό περιεχόμενο κυριαρχεί

Το είδος του περιεχομένου που δημιουργείς έχει σημασία. Το εκπαιδευτικό και διασκεδαστικό είναι τα είδη που έχει αποδειχθεί ότι είναι τα πιο αποτελεσματικά για την επίτευξη υψηλής αλληλεπίδρασης, χρόνου παρακολούθησης και γενικά επιτυχίας στο Instagram.

 

Τι μας έμαθε αυτός ο μίνι οδηγός για τον αλγόριθμο του Instagram;

Η εκμάθηση του αλγόριθμου Instagram περιλαμβάνει έναν συνδυασμό ελκυστικού περιεχομένου, στρατηγικής ανάρτησης και κατανόησης των προτιμήσεων της πλατφόρμας. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, θα βελτιώσεις την παρουσία σου στο Instagram, θα αυξήσεις τον αριθμό των ακολούθων σου και να αναπτύξεις το προφίλ σου.

Αν δεν το κάνεις ήδη ακολούθησε μας στο Instagram για συμβουλές που αξίζουν τον χρόνο και το follow σου!

 

Τα λέμε στο επόμενο!

Comments.